Dr. Waseem Abboud Oral and Maxillofacial Surgeon
Dr. Waseem Abboud practices medicine since 2006. He is a certified Oral and Maxillofacial Surgeon working in two medical centers; Sheba Tel Hashomer (Institute of Movement Disorders) and Bnei Zion Haifa (Department of maxillofacial surgery), in addition to a private practice in Tel Aviv and Haifa.
He is a double-qualified maxillofacial surgeon having both a medical degree (MD, Tel Aviv University) and a dental degree (DMD, Hebrew University Jerusalem). His residency program was in Sheba Tel Hashomer Medical Center.
Main areas of expertise include temporomandibular disorders, facial asymmetries, movement disorders of the face, and pain conditions involving the head and neck area.
Fellowships and international courses 2017: Albert-Ludwigs University Hospital, Freiburg, Germany 2016: Ninth People Hospital, Shanghai, China 2015: Minimally-Invasive and Open Surgery of the Temporomandibular Joint, University of Vienna, Austria 2014: Head and Neck Pathology and Reconstruction, Miller University of Medicine, Miami, Florida, USA Membership in medical associations Israel Medical Association Israeli Association of Oral and Maxillofacial Surgery Israel Dental Association International Association of Oral and Maxillofacial Surgery AO – Craniomaxillofacial association Patient Testimonials
Photos from Conferences
Recent Videos Medico - ד"ר וסים עבוד מסביר על קליקים בלסת: האם זה מסוכן? קליקים במפרק/י הלסת נובעים משיבוש פנימי במנח/עמדת רכיב תוך-מפרקי הקרוי הדיסק הסחוסי.
במצב תקין הדיסק הזה מוחזק יפה מעל ראש הפרק ומשמש בולם זעזועים שגורם לתנועת המפרק להיות חלקה וללא עומסים.
כאשר הדיסק אינו מוחזק במקומו התקין ומתחיל לצאת ממקומו ולחזור בעת פתיחה וסגירה של הפה, הדבר יתבטא בהופעת רעשים המתוארים כקליקים או קנאקים.
מצב זה יכול להישאר כך שנים רבות או לחלופין להחמיר לכדי נעילות זמניות וקושי זמני בפתיחת הפה או נעילה קבועה וחוסר יכולת קבוע לפתוח את הפה (בשל היתקעות הדיסק בעמדה שמגבילה את תנועת ראש הפרק).
Medico - ד"ר וסים עבוד מסביר על אסימטריה בפנים אחד המאפיינים החשובים של פנים יפות הינו סימטריה. במצב תקין מידה מסויימת של אסימטריה נחשבת נורמלית ולא דורשת כל טיפול. כאשר האסימטריה נהיית בולטת הדבר גורם להפרעה אסתטית ופונקציונלית. ניתן לחלק את הסטיה בלסתות ובפנים לפי המקור שלה – סטיה על רקע גרמי או סטיה על רקע רקמה רכה.
אם המקור לאסימטריה הגרמית הוא גדילה-ביתר של מפרק הלסת בצד אחד, יש צורך בשלב ראשון בטיפול שמוכוון לעצירת הגדילה.
אם האסימטריה הגרמית סטטית, אפשר להתקדם לניתוח אורתוגנטי שמטרתו יישור עמדת הלסתות.
אם המקור לאסימטריה הינו ברקמה הרכה (שריר, תת-עור), אפשר לעשות טיפול עם הזרקת בוטולינום טוקסין או חומרי מילוי.
תוכנית חיים בריא עם פרופסור קרסו, רשת 13
ד"ר וסים עבוד מדבר על הסוגים השונים של בעיות מפרק הלסת ודרכי הטיפול ניתן לחלק את ההפרעות הטמפורומנדיבולריות לשתי קבוצות:
1. הפרעות ממקור שרירי הלעיסה
2. הפרעות ממקור מפרק הלסת
הבעיות השריריות העיקריות כוללות כאב מיופציאלי, מיוספאזם/התכווצות של השרירים, ברוקסיזם (הידוק לסתות ושחיקת שיניים), והיפרטרופיה (גדילה ביתר) של שרירי הלעיסה.
שתי הבעיות העיקריות ממקור מפרק הלסת הן 1) שיבוש פנימי במפרק הלסת ושינוי במנח הרכיבים התוך-מפרקיים, ו-2) בעיות על רקע שחיקה וניוון של הרקמות.
רשת 13 - ד"ר וסים עבוד מדבר על ניתוח לעיצוב הסנטר בעזרת משתל מותאם אישית הצגת מקרה של מטופלת שסבלה מעמדה אחורית של הלסת התחתונה על רקע מחלת מפרקים.
באופן כללי עמדה אחורית של הלסת התחתונה / הסנטר הינה תלונה נפוצה. אחד הטיפולים המקובלים הינו ניתוח גניופלסטי – עיצוב מחדש של הסנטר.
ניתן לעשות ניתוח זה ע"י חיתוך הסנטר ומיקומו מחדש בעמדה יותר קדמית/אסתטית, או לחלופין ע"י התקנת משתל מותאם אישית על עצם הסנטר להשגת הפרופיל הרצוי.
את הניתוח עושי מגישה כירורגית מתוך חלל הפה (חתך ברירית הפה) בכדי שלא תהיה צלקת חיצונית.
רשת 13 - ד"ר וסים עבוד מדבר על טיפול בבוטוקס להפחתת הידוק לסתות ושחיקת שיניים הצגת מקרה של מטופלת שסבלה מהידוק לסתות ושחיקת שיניים אשר גרם לה לכאבי לסתות וצוואר.
בוטולינום טוקסין, הידוע בשם בוטוקס, הוא רעלן עצבי שמחליש/משתק שריר. הידוק לסתות ושחיקת שיניים יכולה לגרום לכאבי פנים, לסתות, וראש, בנוסף לנזק לשיניים ולמפרקי הלסת.
אחד הטיפולים שהפך פופולרי בשנים האחרונות הוא הזרקת בוטוקס לשרירי הלעיסה הסוגרים בכדי להפחית את הידוק השיניים. התוצאה לרוב נשמרת 3-4 חודשים.
רשת 13 - ד"ר וסים עבוד מסביר מהי אסימטריה בפנים ומי סובל ממנה הצגת מקרה של מטופלת שסבלה מהיפרפלזיה קונדילרית שהתבטאה בסטיה הולכת ומחמירה של הלסת לצד. הטיפול כלל בשלב ראשון ניתוח קונדילקטומי לעצירת הגדילה ההיפרפלסטית. ניתוח זה גם תיקן במידה מסויימת את האסימטריה. בשלב שני נעשה ניתוח אורתוגנטי (יישור לסתות) לתיקון מלא של האסימטריה והשגת פנים סימטריות והרמוניות.
Last Updated: 7/10/2024, 7:11:23 AM